Republica Moldova și Belarus vor dezvolta proiecte comune pentru modernizarea și extinderea rețelei de drumuri din țara noastră, se arată într-un comunicat remis de ministerul Economiei și Infrastructurii de la noi.

„Dezvoltarea, întreținerea și modernizarea sectorului rutier și punerea în aplicare a proiectelor de reconstrucție și extindere a autostrăzilor prin diversificarea finanțării acestui sector este o prioritate pentru Republica Moldova”, a menționat Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici la întrevederea cu Ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuc.

Modalitățile de implementare a proiectelor beloruse de reabilitare a drumurilor naționale vor fi examinate de către experți, precum și evaluate condițiile financiare propuse pentru realizarea acestor proiecte, în conformitate cu angajamentele asumate de Republica Moldova în raport cu toți partenerii de dezvoltare.

La rândul său, Ambasadorul Serghei Ciciuk a menționat că, Republica Belarus se pronunță pentru crearea unui consorțiu în participarea companiilor belaruse la implementarea proiectelor de reabilitare și construcție a drumurilor și a infrastructurilor rutiere din Republica Moldova. De asemenea, Ambasadorul Republicii Belarus a specificat că va oferi informații complete privind condițiile de finanțare din partea belarusă și soluții constructive în acest sens.

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat și subiectul relansării rutei aeriene directe între Moldova și Belarus, accentuându-se benefiiciile pentru cetățenii ambelor state, care vor rezulta odată cu relansarea.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!