/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Mașină de un milion de lei și peste o sută de terenuri. Ce averi au declarat deputații PPEM în 2017

missing
10 aprilie 2018, ora 14:52

Deputat și directorul unei companii de producere a încălțămintei

Eugen Bodarev este unul dintre deputații care a intrat în Parlament pe listele PLDM, dar a părăsit formațiunea și s-a alăturat grupului parlamentar Popular European. Acesta a venit în parlament în luna aprilie 2017, după demisia lui Alexandru Barbăroșie. Bodarev în 2018 și-a cumpărat un teren de 24 de ari, în 2017 acesta a devenit proprietarul a 13 terenuri cu o suprafață totală de 4,89 de hectare, pe lângă celelalte peste o sută de terenuri pe care le mai deține. Tot anul trecut, familia Bodarev a intrat în posesia unei treimi dintr-o casă de locuit de 180 de metri pătrați. În același timp, soții Bodarev dețin o casă de 521 de metri pătrați și un spațiu comercial de 40 de metri pătrați.

În 2017, deputatul a avut un salariu de 131 de mii de lei de la Parlament, alte 218 mii de lei le-a ridicat din activitatea de director la compania „Cristina Mold-Rom Simpex” SRL (producătorul de încălțăminte „Cristina”). De la aceeași companie, soția lui Bodarev a avut un salariu de 187 de mii de lei. Din donații în 2017, Bodarev a obținut 498 de mii de lei, o parte socială de 2400 de RONI și o cotă de 2700 de lei.

Soții Bodarev

Anul trecut din vânzarea unui bun, Bodarev a câștigat 12 mii de lei, iar în 2018, șase mii de lei din vânzarea a trei bunuri. Deputatul deține și trei mijloace de transport: ATV MOTO CF 625C, o Honda GL 1800 și o Dacia Logan. Bodarev este proprietarul a trei companii specializate în comerț: „Fagro-Farm” SRL, S.C. „Bod-Construct” SRL și „Madecon Company” SRL. De asemenea, deputatul este proprietarul a 240 de acțiuni din SRL-ul „Cristina Mold-Rom Simpex”.

Creangă și-a cumpărat mașină de aproximativ un milion de lei

Un alt deputat care s-a remarcat din grupul parlamentar Popular European este Ștefan Creangă. Deși a obținut în 2017 un salariu anual de 170 de mii de lei, parlamentarul a făcut achiziții de mașini și imobile de aproximativ două milioane de lei. Creangă și-a luat un Jaguar F-Pace cu 48 de mii de euro, adică aproximativ un milion de lei, și un spațiu comercial de 190 de metri pătrați, evaluat la prețul de 876 de mii de lei, adică circa 200 de euro pentru un metru pătrat. Creangă a refuzat să ne spună unde este amplasat acest spațiu comercial, precizând doar că este vorba de un contract investițional de doi ani de zile. Mai multe detalii despre averea lui Creangă puteți citi AICI.

Mașină de model Jaguar F-Pace 2016/motoringresearch.com

Deputata Aliona Goța și-a cumpărat în acest un o mașină de model Hyundai Accent cu peste șase mii de euro, adică peste 134 de mii de lei, când pe site-urile specializate, prețul unei astfel de mașini din același an de fabricație, începe de la opt mii de euro.

Anul trecut, Goța a avut un salariu de 157 mii de lei și o indemnizație de la Parlament de 98 de mii de lei. Soțul deputatei, care lucrează la direcția raională pentru Siguranța Alimentelor Cahul, a avut un salariu de 71 de mii de lei. Soții Goța au o casă de locuit de 77 de metri pătrați.

Simion Grișciuc, vicepreşedintele grupului parlamentar Popular European, venit în Parlament în 2016, în locul lui Vlad Filat, a obținut anul trecut 112 mii de lei, compensație pentru concediu nefolosit în calitate de director general al SA „Tutun-CTC” și alți 58 de mii de lei, salariul de funcție de la societatea pe acțiuni.  În 2017,  Grișciuc a devenit proprietarul unui teren agricol de 5,7 hectare, estimat la prețul de 70 de mii de lei. În același an, el a avut și o indemnizație de la CNAS de 68 de mii de lei. Totodată, deputatul mai deține mai multe terenuri agricole cu suprafața totală de peste 19 hectare și un teren intravilan de șase ari. Grișciuc este proprietarul a două autoturisme: Renault 21 și BMW X5, a unui apartament de 135,7 de metri pătrați și a unui garaj de 18 de metri pătrați.

Fără nici o achiziție în 2017

Eugen Carpov a avut un salariu de 221 mii de lei din funcția de deputat, alte 167 mii de lei le-a câștigat din darea în arendă a unui apartament. Soția acestuia care lucrează la un birou notarial a avut un salariu de 373 de mii de lei.

Familia Carpov deține trei terenuri, o casă de locuit de 217 metri pătrați din 2014 a cărui valoare declarată este de 1,6 milioane de lei. De asemenea, familia deputatului mai are două apartamente, jumătate din al treilea și alte 50% dintr-un garaj. Carpov este și proprietarul unui Audi Q7 din 2015, a cărui valoare declarată este de 400 mii de lei. Deputatul și soția sa mai dețin peste 242 de mii de lei în conturi bancare.

Valeriu Ghileţchi nu și-a cumpărat nimic nou în 2017. Deputatul a avut un salariu de 156 de mii de lei și o indemnizație de la Parlament de 64 de mii de lei. Soția acestuia a ridicat un salariu de 95 de mii de lei. Tot anul trecut, Ghilețchi a obținut 40 de mii de lei sub formă de dividende de la IC Management Institut, companie de consultanță. Din înstrăinarea unui bun imobil a obținut cinci mii de lei și peste opt sute de lei din darea în arendă a unui spațiu comercial.

Familia Ghilețchi deține trei terenuri de 12 ari, o casă de locuit de 92 de metri pătrați și două garajuri. În același timp, deputatul deține 50 la sută dintr-o casă de 169 de metri pătrați, a treia parte dintr-un spațiu comercial de 183 de metri pătrați și jumătate dintr-un garaj de 36 de metri pătrați.

În bănci deputatul are peste 161 de mii de lei, de asemenea are cote părți în trei companii: SRL Invest Credit, SRL IC Management Institut și SA FPC Nucet. Deputatul mai are un credit contractat în 2015 de 284 mii de lei.

Ghilețchi conduce un Subaru Forester  cumpărat în 2016 cu 108 mii de lei.

Casa familiei Ghileţchi din sect. Râşcani, Chişinău // Foto: RISE Moldova © 2016

Octavian Grama, un alt fost PLDM-ist, a avut în 2017 un salariu de 121 de mii de lei și o indemnizație de la Parlament de 64 de mii de lei. Soția acestuia a avut un salariu de peste 442 mii de lei, ea fiind angajată la reprezentanța nr.2 a companiei farmaceutice „Bosnalijek D.D”, reprezentanța nr.2. Soții Grama locuiesc într-un apartament de 82 de metri pătrați și au în bănci aproximativ patru mii de lei. Deputatul este și proprietarul unei Toyota RAV 4 cumpărată în 2016 cu 438 de mii de lei.

Tineri și fără averi

La al treilea mandat de deputat, fostul liberal-democrat, Gheorghe Mocanu, a obținut în 2017 un salariu de 121 de mii de lei și o indemnizație de la Parlament de 64 mii de lei. Mocanu este proprietarul unui imobil de 27 de metri pătrați și a 47 de acțiuni din SER-ul GV Sistem. El mai are peste 184 de mii de lei în bancă, de la care anul trecut a obținut sub formă de dobândă 28 de mii de lei.

Mihaela Spatari în 2017 a avut un salariu de deputat de 130 de mii de lei și o indemnizație de la Parlament de 64 de mii de lei. Deputata a primit anul trecut și 3,5 mii de lei în calitate de dobândă de la un cont curent într-o bancă. Deputata mai este fondatoarea și proprietara SRL-ului Evenimente Unice.

TV8 a scris și despre averile deputaților democrați, socialiști și liberali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram