La fața locului au sosit mai mult echipe ale polițiștilor, pompierilor, geniștilor și medicilor de la urgență. În timp ce erau evacuați, majoritatea angajaților judecătoriei s-au arătat nemulțumiți că ziua de lucru a fost dată peste cap.
„Noi deja suntem adaptați la așa gen de chemări. Din nou cineva s-a distrat pe seama noastră de a ne scoate din bloc”.
„E sigur că azi nu o să fie ședințe ca și data trecută. -A fost panică, v-ați speriat? -Nu. Dacă știam că tot alarma-i falsă ca data trecută așa căăă”.
Alții spun însă că orice alarmă trebuie tratată serios.
„Acum în zilele noastre poate să fie orice. Nu trebuie să subestimăm intențiile răufăcătorilor”.
Nemulțumiți au fost și avocații care au avut stabilite ședințe de judecată în a doua jumătate a zilei.
„Cu părere de rău clientul meu este arestat și din cauza glumelor proaste urmează să revină sărmanul data viitoare, dar nu se știe când”.
După câteva ore de verificări alarma s-a dovedit a fi una falsă.
„În jurul orei 13.16 minute poliția a fost alertată. Imediat la fața locului au fost îndreptate toate forțele de ordine. Careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate. La moment, inspectoratul de poliție Buiucani stabilește toate circumstanțele, cine ar fi făcut apelul și ce s-ar fi întâmplat”, Natalia Stati, ofițer de presă al Poliției Capitalei.
Ultima alertă falsă cu bombă la judecătoria Chișinău, sediul Centru, a avut loc pe 26 martie. Poliția a declarat atunci că cel care a anunțat că sediul este minat ar fi avocatul Eduard Rudenco. Acesta, la rândul lui, a comunicat că nu are nicio legătură cu acest caz. Legislația spune că pentru comunicare mincinoasă despre acte de terorism, persoana riscă amendă de până la 42 de mii de lei sau închisoare cel mult 2 ani de închisoare.