Maia Laguta a anunțat că nu va mai participa la alegerile locale pentru municipiul Chișinău. După ce a mers la CEC pe 4 aprilie unde și-a manifestat dorința să participe ca independent pentru funcția de primar general al Capitalei, la scurt timp aceasta aceasta a renunțat la aceasta idee. Susține că nu are cum să adune cele 10.000 de semnături în doar 15 zile.

„Am aflat pe neașteptate că s-au schimbat regulile. Că nu se mai colectează semnăturile într-o lună, dar în 15 zile. Nu reușim în 15 zile. Să fi anunțați din timp, aș fi format încă o echipă, să o învăț cum să colecteze corect. E o bătaie de joc. Special pentru mine au făcut, ca să mă înlăture. Ei știu că eu mereu le colectez”, a declarat Laguta pentru tv8.

Maia Laguta a participat și ca independent la alegerile prezidențiale din 2016. Aceasta a reușit să acumuleze exact cât ar avea nevoie pentru participarea la alegerile locale din 20 mai – 10.611 de voturi.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!