Liniștea dinaintea furtunii sau campanie electorală fără prea multe investiții. Orașul Bălți e în plină campanie electorală, dar atmosfera electorală lipsește. Locuitorii spun că încă nu au decis pentru cine vor vota pe 20 mai la alegerile locale. Totuși, oamenii spun că orașul se confruntă cu probleme grave pe care viitorul primar va trebui să le rezolve în regim de urgență.

Dacă la Chișinău e forfotă mare pe la corturile candidaților la Primărie, pe străzile din Bălți dăinuie o liniște„electorală”. Nici țipenie de agent electoral care să împartă fluturași sau gazete electorale. În schimb, oameni nemulțumiți din cauza problemelor orașului găsești peste tot.

Of drumurile, nu vedeți cum sunt? Le-au făcut anul trecut și acum iar toate-s tare necalitative.”

Drumurile, în primul rând. Bulevardul Eminescu ar fi de dorit.”

Probleme sunt. Se rezolvă. Drumurile trebuie reparate. Cresc prețurile.”

– Care este cea mai mare problemă în Bălți?
– Nu este primar
.”

Drumurile. Problemele, desigur, la toți sunt la fel. Nu ne ajung salarii, pensii.”

Avem nevoie de primar. Avem nevoie de o conducere în oraș.”

Știu care sunt candidații, dar nu știu pentru cine să voteze. Unii nu mai cred în politicieni, alții spun că s-au săturat de conflictele dintre partide.

Nici nu știm pentru cine să votăm. Nici nu știm pentru cine. Toți promit că va fi bine și nimic bine nu este.”

Nu cred, îi mare între partide. Complicații. Fiecare se zbate pentru dânșii.”

Trebuie să alegem un primar bun, pentru că de el depinde foarte mult. Poate Usatîi, dar poate Grigorișin. Nu pot răspunde.”

Alegerile locale vor avea loc pe 20 mai. La Bălți, din partea „Partidului Nostru” va candida Nicolai Grigorișin, din partea Partidului Unității Naționale va participa – Sergiu Burlacu, iar din partea PSRM – Alexandru Usatîi. PPDA a propus-o pentru funcția de primar de Bălți pe președinta organizației teritoriale a partidului, Arina Spătaru, iar Boris Markoci va candida independent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!