/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Statul cumpără acțiunile băncilor aflate supraveghere specială, ulterior le va scoate la vânzare

missing
13 aprilie 2018, ora 19:49

– Eu cred că se vor găsi investitori, cu siguranță.
– Deja știți cine? Experții spun altceva.
– Nu mă apuc să speculez acum. Eu vă spun că sunt investitori cu care se discută intens.
– Cine?
– Nu pot acum să fac publică această informație
”, a declarat Octavian Armașu, ministrul Finanțelor.

Ar urma să fie preluate pachetele de acțiuni de aproape 43 la sută de la „Moldova-Agroindbank” şi 64 la sută de la „Moldindconbank”, anulate în 2016, urmare a nerespectării cerințelor privind calitatea acționariatului. Ulterior, acestea vor fi scoase la vânzare. Experții au atenționat că, dacă acțiunile vor fi, totuși, vândute, iar vechii acționari vor avea pretenții financiare pe care, în mod normal ar trebui să le achite noii investitori, în acest caz, responsabil va fi statul.

Statul inițial și-a asumat riscuri, când inițial a sechestrat aceste acțiuni. Când le-a preluat. Dar ați văzut că deja primele litigii în arbitrajele internaționale au fost câștigate. De aceea, eu sunt optimist că totul va fi bine”, afirmă Armașu.

Luna trecută, Pavel Filip a spus că, pe lângă noul acționar venit la Victoriabank, a fost găsit și un potențial investitor pentru „Moldova-Agroindbank”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram