/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Noi promisiuni electorale de la candidați. Socialistul Ion Ceban vrea să traducă actele primăriei în limba rusă

missing
17 aprilie 2018, ora 18:26

„Toate actele normative ale primăriei și preturilor, în afară de limba de stat, vor fi traduse în limba rusă”, a menționat Ion Ceban.

Iar unele proiecte, în special cele legate de turism, ar urma să fie traduse în engleză pentru a fi accesibile și străinilor. Nu a putut spune, însă, cât ar putea costa bugetul municipal asemenea servicii.

„Este mai puțin decât 2 milioane de lei, aruncați pe niște flori ofilite”, a mai adăugat candidatul PSRM.

Ion Ceban mai vrea să revizuiască funcționalitatea site-ului primăriei. A evitat să spună însă dacă va urma exemplul lui Igor Dodon, care, după ce a fost ales șeful statului, a schimbat denumirea limbii de pe site-ul Președinției din română în moldovenească: „Haideți să nu revenim la acest subiect. Eu am zis că este important să adăugăm acolo limba rusă și limba engleză”.

În lista cu promisiunile socialistului, se mai regăsește și crearea un ghișeu unic, iar documentele din arhiva instituției ar urma să fi disponibile în variantă electronică. Pe lângă Ion Ceban, în cursa electorală s-au înregistrat Valeriu Munteanu de la PL, Andrei Năstase, înaintat de PPDA, PAS și PLDM, Vasile Costiuc din partea Partidului „Democrația Acasă”, Alexandru Roșco, de la „Casa Noastră-Moldova și Reghina Apostolova, candidat din partea Partidului Șor. De asemenea, și Constantin Codreanu, de la Partidul Unității Naționale și-a exprimat intenția de a candida pentru funcția de primar general.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram