/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Moldovenii care pleacă din țară vor fi informați despre votarea peste hotarele țării

missing
18 aprilie 2018, ora 10:44

Astfel, la toate punctele de frontieră, angajații de poliției de frontieră vor oferi cetățenilor, care vin și pleacă din țară, pliante informative privind noul sistem electoral mixt, procedura de înregistrare prealabilă și alte proceduri electorale. De asemenea, urmează a fi deschise puncte de informare la ambasadele și misiunile diplomatice ale Republicii Moldova peste hotare, unde cetățenii moldoveni vor putea să se informeze pentru a merge la vot conștient și pregătiți.

Totodată, reprezentanții Comisiei Electorale Centrală (CEC) și Centrului de Instruire Continuă în Domeniul ElectoralCEC vor merge la Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a comunica direct cu cetățenii despre noul sistem electoral. În incinta clădirii aeroportului vor fi difuzate spoturi video informative/motivaționale și vor fi plasate postere informative. Distribuția materialelor informative la punctele de trecere a frontierei va dura pe parcursul lunii aprilie 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram