/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Un judecător demis din sistem, în baza unei verificări a SIS-ului, luptă să revină în breaslă. CSJ se eschivează să aplice o decizie a Curții Constituționale

missing
19 aprilie 2018, ora 20:36

Serghei Ciobanu a fost declarat incompatibil cu funcția de judecător în septembrie 2017 și eliberat din funcție în baza procedurii de verificare de către Serviciul de Informații și Securitate. Menționăm că, în decembrie 2017, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională verificarea judecătorilor de către SIS. Curtea și-a motivat decizia prin faptul că verificarea judecătorilor de către SIS interferează cu independența puterii judecătorești.

Cu toate acestea, Curtea Supremă de Justiție nu a aplicat hotărârea Curții Constituționale prin care a fost desființată procedura de verificare a judecătorilor de către SIS și nu a anulat hotărârea CSM.

În 2015, în timpul unei ședințe de judecată, în momentul în care partea vătamată făcea declarații, Serghei Ciobanu, pe atunci președinte al Judecătoriei Militare, a adormit.

Fostul magistratul al Judecătoriei Militare are și un dosar penal. Asta după ce, din greșeală, a încetat un proces penal. Acesta a fost acuzat și de alte abateri cum ar fi desfășurarea audierilor în lipsa părții vătămate și a avocaților. Decizia de astăzi a CSM poate fi contestată la CSJ în următoarele 15 zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram