/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un nou candidat la Primăria municipiului Chișinău din partea unui partid pro-rus

missing
19 aprilie 2018, ora 15:56

Partidul politic „Partidul Ruso-Slavean din Moldova” a fost înregistrat în lista partidelor politice din țară în februarie 2017. De fapt, formațiunea doar și-a schimbat denumirea, după ce anterior, a fost înregistrată la Ministerul Justiției cu denumirea Partidul Politic „Mişcarea populară pentru Uniunea Vamală”. Membrii partidului nu doar că optează pentru bunele relații cu Federația Rusă, dar și au ales drept logo al formațiunii un urs similar cu cel al partidului de guvernământ din Rusia, „Edinaya Rossia”, oficial condus de premierul rus Dmitri Medvedev, și avându-l drept membru pe Vladimir Putin.

Menționăm că în cursa electorală au fost înregistrați oficial liberalul Valeriu Munteanu, candidatul PPDA, PAS și PLDM, Andrei Năstase, socialistul Ion Ceban, Vasile Costiuc, din partea partidului „Democrația Acasă”, Alexandru Roșco, de la „Casa Noastră-Moldova”, Reghina Apostolova, susținută de formațiunea lui Șor, și Victor Strătilă de la Partidul Verde Ecologist. Au depus dosarele pentru a fi înregistrați în cursă și alți patru pretendenți: Silvia Radu, candidat independent, Alexandra Can, de la Partidul Național Liberal, Maxim Brăila, înaintat de Partidul Popular, Andrei Munteanu, din partea Partidului Societății Progresiste și Constantin Codreanu, din partea Partidului Unității Naționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram