Președintele Parlamentului, Andrian Candu, spune că despre costul final al Arenei Chișinău vom afla abia după selectarea investitorilor. Deși el a fost cel care a prezentat controversatul proiect, Candu declară că știe doar despre alocarea celor 200 de milioane de lei din bugetul de stat.

Consider că este prematur și să intrăm în detalii de genul acesta, luând în considerare că concursul încă nici nu a fost lansat și nu știm cât va costa proiectul”, a declarat Adrian Candu, președintele Parlamentului.

Cât despre criticile lansate de experții Centrului de Politici și Reforme, care susțin că hotărârea de Guvern privind condițiile parteneriatului public-privat, a fost aprobată netransparent și fără consultări publice, Andrian Candu spune că nu vede vreo problemă.

O astfel de arenă nu se consultă nu se consultă cu Centrul pentru Politici și Reforme, dar se consultă cu sportivii, oamenii de cultură și cu alții care vor beneficia”, afirmă Candu.

Inițial, Andrian Candu a spus că pentru construcția arenei vom achita 100 de milioane de lei, plus cele aproape 70 de hectare de teren. Ulterior, suma a ajuns la 200 de milioane de lei. Iar din hotărârea aprobată săptămâna trecută de Guvern reiese că, suplimentar la contribuția inițială, statul trebuie să ramburseze, în primul an de implementare a contractului, 25 la sută din valoarea totală a investițiilor efectuate de către firma privată.

Expertul Veaceslav Negruța a declarat anterior pentru TV8 că statul riscă să rămână și fără bani, și fără teren. Alarmate sunt și câteva ONG-uri care au cerut autorităților să anuleze hotărârea și să reinițieze proiectul. Ministrul Finanțelor a declarat anterior că nu știe cât vom plăti pentru construcția arenei. Într-un răspuns pentru Ziarul de Gardă, ministerul spune că cele 200 de milioane de lei prevăzute în buget au fost redistribuite din contul un program de construcție a drumurilor, finanțat de parteneri externi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!