/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Construiesc cu ochii închiși. Andrian Candu, despre Arena Chișinău: „Încă nu știm cât va costa proiectul”

19 aprilie 2018, ora 19:12

Consider că este prematur și să intrăm în detalii de genul acesta, luând în considerare că concursul încă nici nu a fost lansat și nu știm cât va costa proiectul”, a declarat Adrian Candu, președintele Parlamentului.

Cât despre criticile lansate de experții Centrului de Politici și Reforme, care susțin că hotărârea de Guvern privind condițiile parteneriatului public-privat, a fost aprobată netransparent și fără consultări publice, Andrian Candu spune că nu vede vreo problemă.

O astfel de arenă nu se consultă nu se consultă cu Centrul pentru Politici și Reforme, dar se consultă cu sportivii, oamenii de cultură și cu alții care vor beneficia”, afirmă Candu.

Inițial, Andrian Candu a spus că pentru construcția arenei vom achita 100 de milioane de lei, plus cele aproape 70 de hectare de teren. Ulterior, suma a ajuns la 200 de milioane de lei. Iar din hotărârea aprobată săptămâna trecută de Guvern reiese că, suplimentar la contribuția inițială, statul trebuie să ramburseze, în primul an de implementare a contractului, 25 la sută din valoarea totală a investițiilor efectuate de către firma privată.

Expertul Veaceslav Negruța a declarat anterior pentru TV8 că statul riscă să rămână și fără bani, și fără teren. Alarmate sunt și câteva ONG-uri care au cerut autorităților să anuleze hotărârea și să reinițieze proiectul. Ministrul Finanțelor a declarat anterior că nu știe cât vom plăti pentru construcția arenei. Într-un răspuns pentru Ziarul de Gardă, ministerul spune că cele 200 de milioane de lei prevăzute în buget au fost redistribuite din contul un program de construcție a drumurilor, finanțat de parteneri externi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram