Nici au reușit bine să se lanseze în cursă, că deja au încălcat legislația electorală. Cel puțin asta spun observatorii Promo–Lex despre câțiva candidați la funcția de primar, între care și Silvia Radu. Datele se conțin în cadrul primul raport de monitorizare, realizat de asociație. Coruperea alegătorilor și utilizarea banilor publici în campanie sunt principalele abateri identificate de observatorii Promo-Lex.

Raportul reflectă perioada 20 martie – 18 aprilie. În acest timp observatorii au atestat doua cazuri pe care le-au calificat drept utilizarea resurselor administrative.

„În primul rând este vorba de cazul doamnei Silvia Radu care în timpul orelor de muncă a mers la organele electorale pentru a ridica listele de subscripție. Al doilea caz ține de comuna Volovița, raionul Soroca unde un candidat desemnat de Partidul Democrat din Republica Moldova a implicat în activitatea de reparație a drumului automobilele de serviciu”, susține Pavel Postică, director de program „Promo-LEX”.

Silvia Radu nu a răspuns la telefon pentru comentarii. Între timp, alți concurenți ar fi oferit cadouri electorale alegătorilor, spun observatorii. „Ambele cazuri au fost înregistrate la data de 6 și 10 aprilie în mun. Bălți. Se pare că este vorba de candidatul desemnat de PSRM, domnul Alexandru Usatîi, care ar fi oferit pungi cu produse alimentare din numele fundației de binefacere „Din suflet”, ce este gestionată de prima doamnă”, a menționat Pavel Postică.

Purtătorul de cuvânt al președinției a respins acuzațiile. „În momentul când dumnealui a fost înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar, dumnealui nu a participat la nicio măsură organizată de fundația de binefacere „Din Suflet”. Este o speculație din partea „Promo-LEX” și nimic altceva”, a replicat Maxim Lebedinschi, purtător de cuvânt al Președinției.

Alegerile locale vor avea loc pe 20 mai în 7 localități ale țării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!