/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Șoferii, despre modificările legate de amenzi: „La noi sunt mai mari ca în Europa, înseamnă că noi suntem mai bogați”

missing
19 aprilie 2018, ora 20:07

Prin majorarea termenului de achitare a amenzii la trei zile lucrătoare se vrea o sincronizare a orarului de lucru al instituțiilor responsabile de recepționarea amenzii și, totodată, garantarea dreptului la un proces echitabil.

Pentru unele contravenții, cei care vor plăti amenzile în decurs de trei zile vor fi scutiți de punctele de penalizare. Aceste măsuri, potrivit autorităților vor contribui la eliminarea corupției, asta pentru că mulți șoferi care acumulează un număr mai mare de puncte de penalizare încearcă să scape de ele pe cale ilegală.

De asemenea, termenul de trei zile ar putea începe din momentul aducerii la cunoștință a deciziei de aplicare a sancțiunilor și nu din momentul stabilirii amenzii, cum prevedea legea în prezent. Totuși, oamenii au păreri împărțite despre noile modificări.

Destul de ok, pentru că într-adevăr deseori se nimerea la sărbători și nu reușeai să achiți amenda”.

– Amenzile la noi sunt mai mari ca în Europa, înseamnă că noi suntem mai bogați. E prostie asta.
– Dar în schimb nu veți avea puncte de penalizare.
– Punctele tot aceleași rămân, amenzile se ridică, dar punctele tot aceleași rămân
”.

Asta este bine că o să fie numai puncte de penalizare, numai bani.
– De ce?
– Așa este mai simplu.
– Cu punctele puteți să rămâneți și fără permis?
– Așa este, dar așa numai am plătit și gata, rămân cu permis
”.

Între timp, șoferii vitezomani ar putea fi sancționați mai aspru. Ministerul Afacerilor Interne a elaborat o serie de modificări la Codul penal și contravențional care prevede amenzi mai mari pentru depășirea limitei de viteză. Astfel, aceștia ar putea plăti cu 300 de lei mai mult, decât este în prezent.

– de la 10 la 20 km/oră de la 600 la 900 lei
– de la 20 la 40 km/oră de la 900 la 1200 lei
– mai mult de 40 km/oră de la 1500 la 1800 de lei

Proiectul de lege este deocamdată propus dezbaterilor, după care va fi discutat în Guvern și Parlament.

Reporter: Carolina Russu;
Operator: Tudor Bigu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram