/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Un hotel Radisson urmează să apară lângă Shopping Malldova. Tot acolo se va înălță și un centru de birouri cu 30 de etaje

20 aprilie 2018, ora 07:59

Informații referitor la proiectele de dezvoltare din apropierea Shopping Malldova au fost relatate sursei citate de către mai multe persoane care au dorit să-și păstreze anonimatul. Unul dintre aceștia, care lucrează la hotelul Radisson Blu din Chișinău, a spus că lângă mall va fi rdiciat un alt hotel în rețeaua Radisson. Acest lucru a fost confirmat de o sursă familiarizată cu situația de pe piața hotelieră. Primul interlocutor a spus că a văzut conceptul noului proiect hotelier.

De menționat că, acum, pe locul unde urmează să fie ridicat cel de-al doilea hotel Radisson, oficial, au loc lucrări de construcție a unei parcări.

Un alt interlocutor al sursei citate, care este familiarizat cu situația de pe piața imobiliară, a declarat că, în afară de parcarea subterană pentru clienții mall-ului, lângă aceasta va apărea un hotel și două clădiri înalte.

O altă sursă familiarizată cu detaliile proiectului, a declarat că parcarea, care este deja în construcție, va deveni fundația pentru viitorul centru de oficii. Aici vor fi ridicate două clădiri cu 30 de etaje, sub formă de lumânări. Potrivit lui, zgârie-norii vor fi inaugurați anul viitor, dar deja de pe acum au fost închiriate de compania IT Endava. „Alături de aceste „lumânări”, a adăugat interlocutorul, va fi construit hotelul. Clădirile care ar urma să fie închiriate de compania Endava vor fi conectate la hotel printr-un coridor aerian. Pentru hotel, care va intra în rețeaua Radisson și care va fi construit în 2019, muncitorii au început deja să sape o groapă mai aproape de șosea”, a menționat interlocutorul. Potrivit lui, obiectele puteau fi predate puțin mai devreme, dacă nu erau problemele legate de linia de înaltă tensiune. „Ca urmare, rețeaua electrică a fost ascunsă în pământ”, a spus interlocutorul.

La întrebarea de ce nu există informații despre construcția centrului și a hotelului pe panoul de informații, interlocutorul a menționat că oamenii de afaceri primesc de multe ori un certificat de urbanism și permisiunea de a construi un obiect mai simplu și apoi îl complică.

Acest lucru a fost confirmat pentru cei de la Newsmaker și de o persoană apropiată primăriei Chișinău. Potrivit lui, acest lucru se întâmplă „foarte des”: la primărie cad de acord pe un proiect, dar construiesc ceva complet diferit. Interlocutorul a adăugat că știe doar despre certificatul de urbanism și autorizația de construire a unei parcări cu mai multe nivele și nu a văzut informații oficiale despre construirea unui centru comercial sau hotel.

Cei de la Endava, au confirmat pentru sursa citată că participă la un proiect de dezvoltare legat de construcția celor două clădiri cu 30 de etaje din apropierea Shopping Malldova, precizând însă că aceștia nu sunt dezvoltatorii proiectului.

Un alt interlocutor din cadrul companiei IT a declarat că angajații știu despre ridicarea unei noi clădiri de birouri. „Ei vor să construiască un centru ultramodern de birouri categoria A +. Angajații Endava cunosc acest lucru și nu ascund asta”, a menționat sursa.

Reamintim că, acum doi ani, a fost deschis Raddison Blu Hotel Chișinău. Hotelul este situat în centrul orașului pe strada Mitropolit Varlaam și face parte din grupul turc al firmelor de construcții Summa Group. Precizăm că Summa Group este co-proprietar al Shopping Malldova.

Cei de la Radisson Hotel Group nu au confirmat, dar nici nu au infirmat informația despre noul hotel. „Având în vedere succesul pe care-l are Radisson Blu Chișinău, continuăm să ne gândim la extinderea portofoliului nostru global, chiar și în această țară”, a declarat șeful departamentului de PR și comunicare din Europa Centrală și de Sud Raddison Hotel Group, Martin Melzer. El a adăugat că informațiile despre noile proiecte vor fi publicate pe site-ul oficial al companiei.

Cei de la Shopping Malldova, la cererea de a comenta informațiile despre un proiect de dezvoltare majoră, au declarat că parcarea din apropierea mall-ului „va fi deschisă în septembrie”. Și au adăugat că „există un alt proiect”, dar care anume, nu au specificat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram