/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO. FOTO/ Incendiu de proporții la Telecentru! Peste 100 de pompieri și 14 autospeciale au luptat cu flăcările

missing
20 aprilie 2018, ora 18:05

Alarma la 112 a fost dată în jurul orei 12. Flăcările care au cuprins acoperișul Institutului de Zoologie, situat în cartierul Telecentru, au fost atât de mari, încât puteau fi văzute cu ușurință de la kilometri depărtare. Pentru a le stinge, la fața locului au venit în jur de 100 de pompieri cu 14 autospeciale. Le-a luat mai mult de o oră pentru a localiza incendiul, fiind împiedicați de vântul puternic. Cei care se aflau în clădire nu au avut de suferit, însă, cu siguranță, nu vor uita prea curând această zi.

„Toți oamenii au fot evacuați din clădire, în special de la etajele superioare. Nu avem raportate date despre persoane care au avut de suferit”, a menționat Liliana Pușcașu, ofițer de presă IGPSU.

Incendiul a adunat sute de curioși care au urmărit de la fața locului cum focul mistuie clădirea. Martorii spun că flăcările s-au extins rapid.

„Veneam de la ore și cum am văzut flăcările, imediat am telefonat la 112. Era strașnic, flăcările au acoperit tot acoperișul”.

„Din cauza vântului puternic, este imposibil. Apa trece pe alături. Are loc o stingere înceată a focului”.

Incendiul a afectat 1000 de metri pătrați din acoperișul clădirii. Daunele provocate de flăcări urmează a fi estimate. Printre activitățile de bază ale Institutului de Zoologie se numără evoluţia şi valorificarea sustenabilă a diversităţii lumii animale și monitorizarea ecosistemelor acvatice şi terestre.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Vlad Coroban

Foto: Facebook/Corneliu Gandrabur

Foto: Facebook/Людмила Тимофтий

Foto: Facebook/Adrian Helbet

Foto: Facebook/Alexandr Berezovskii‎

Foto: Facebook/Константин Николаевич‎

Foto: Facebook/ Alex Cosciug

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram