Cunoscutul judecător, Gheorghe Bălan, care a criticat sistemul ar putea fi eliberat din funcție. Magistratul a primit astăzi o sancționare. Colegiul disciplinar de la CSM a decis că el trebuie eliberat din funcție pentru faptul că s-ar fi implicat în activități interzise pentru judecători. Magistratul este hotărât să atace decizia.

Din cauza atitudinii mele și a poziției civice care am spus-o public, totdeauna am spus ceea ce gândesc, nu m-am conformat, dimpotrivă m-am opus abuzurilor care se petrec în sistemul judecătoresc. Mi-am expus poziția public ori de câte ori a fost necesar. Ceea ce s-a petrecut astăzi, de fapt este o răzbunare, eu consider că este o răzbunare pentru poziția pe care eu am ocupat-o întotdeauna”, Gheorghe Balan, judecător.

Cazul invocat a avut loc acum câțiva ani, atunci când, împreună cu locuitorii satului de baștină al soției sale, s-a opus construcției unor cariere. Administrația publica locală l-a denunțat pe magistrat la Colegiul disciplinar pe motiv că fapta sa nu face față unui judecător.

Absolut niciuna din acuzațiile, din suspiciunile care planau asupra mea nu corespund realității. Mi-am permis să-mi apăr dreptul de proprietate. Adică să mă opun abuzurilor care le fac dânșii deschizând cariere. Următoarea etapă eu așa sesizez că va trebui deja să-mi intenteze dosar penal, dacă au adoptat hotărârea de eliberare din funcție, deja trebuie să-mi intenteze dosar penal”, a declarat Gheorghe Balan, judecător.

Decizia finală în privința lui Balan va fi luată de către Consiliul Superior al Magistraturii. Magistratul a spus că va ataca decizia colegiului disciplinar și că este pregătit să meargă să-și apere drepturile la CEDO.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!