/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Premieră istorică în SUA: O senatoare a venit cu bebeluşul în plen şi a votat

20 aprilie 2018, ora 11:29

Fostă combatantă a armatei americane, Tammy Duckworth şi-a pierdut picioarele şi a trecut pe lângă moarte în Irak pe 12 noiembrie 2004, când elicopterul Blackhawk pe care îl copilota a fost atins de o rachetă.

Într-un scaun rulant, cu fetiţa adormită în poală, senatoarea şi-a exprimat votul – contra persoanei nominalizate de Donald Trump pentru conducerea NASA – declarând că toţi colegii, inclusiv şeful majorităţii republicane, Mitch McConnell, au fost „foarte cordiali şi primitori”.

La 50 de ani, Tammy Duckworth a devenit, la începutul lui aprilie, prima senatoare care a născut în timpul mandatului.

Pentru a se reîntoarce joi în camera superioară, după naştere, ea a doborât o altă barieră profitând de o schimbare a regulilor votată cu o zi înainte: senatorilor li se permite de acum înainte să-şi aducă sugarii în hemiciclu în plen. Nu se permite totuşi şi accesul copiilor în vârstă de peste un an.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram