Astăzi a fost soare și temperaturi generoase, în schimb acum un an o parte din țară s-a pomenit sub un strat gros de zăpadă cum rar vezi în luna aprilie. Intemperia a provocat atunci pagube de circa 70 de milioane de lei, afectând capitala și 200 de localități din sudul țării. Acestea au rămas atunci fără curent electric timp de câteva zile, iar în Chișinău au fost doborâți peste zece mii de copaci, iar 150 de apartamente au fost avariate. În urma calamității, două persoane și-au pierdut viața.

Acum un an, vremea o luase razna. În dimineața zilei de 20 aprilie 2017, copacii, dați deja în floare, au fost acoperiți de zăpadă.

Ninsorile abundente au continuat să cadă și în ziua următoare, 21 aprilie, ceea ce a provocat prăbușirea a zeci de mii de arbori și arbuști, iar circa 200 de localități au rămas fără curent electric în sudul țării. În urma intemperiei, două persoane au murit, cinci au fost rănite, iar peste 250 de mașini au fost avariate.

Vremea rea a afectat atunci și 34 mii de hectare agricole. Primarul capitalei de atunci a îndemnat lumea să rămână acasă, în capitală fiind instituită situație excepțională. Pentru a înlătura consecințele intemperiei, pe străzi a fost scoasă și Armata.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!