În ședința extraordinară a Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale mun. Chișinău nr.1 s-a decis înregistrarea a trei candidați în cursa electorală pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Astfel, potrivit deciziilor aprobate au calitatea de concurenți electorali următoarele persoane:

1. Constantin Codreanu, partidul Unității Naționale;
2. Alexandru Mîțu de la Partidul Ruso-Slavian;
3. Maxim Brăila, partidul Popular din Moldova;

În total pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău vor lupta 13 concurenți electorali. Dintre aceștia 10 sunt candidați înregistrați, iar trei urmează să afle verdictul.

Alegerile locale în Chișinău vor avea loc pe 20 mai, după ce Dorin Chirtoacă și-a dat demisia. Următorul primar se va afla în funcție timp de un an, până la următoarele alegeri locale generale preconizate în 2019.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!