/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Șoferii ar putea spune adio punctelor de penalizare atunci când sunt prinși circulând fără permis de conducere

22 aprilie 2018, ora 13:12

Totodată, punctele nu se vor acorda și pentru comiterea contravenției privind încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, dar și de revizie tehnică a vehiculelor. De menționat că, conducătorii auto vor fi sancționați în continuarea pentru încălcările de mai sus. Termenul de achitare în jumătate a sumei amenzii de către contravenient urmează să fie majorat de la 72 de ore la trei zile lucrătoare, astfel încât să existe o sincronizare a orarului de lucru al instituțiilor responsabile de recepționarea amenzii și totodată, garantarea dreptului la un proces echitabil.

Prevederea se conține într-un proiect de lege de modificare a Codului Contravențional, aprobat de Guvern, însă acesta va intra în vigoare doar după ce va fi votat pozitiv şi de Parlament.

Potrivit ministerul Justiției, includerea unor asemenea măsuri de stimulare va contribui la prevenirea factorilor de corupţie, întrucât deţinătorii permiselor de conducere care au acumulat un număr critic de puncte de penalizare încearcă să omită această sancţiune pe cale ilegală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram