/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

O școala profesională din Bălți va vinde energie solară fotovolatică produsă în cadrul instituției

24 aprilie 2018, ora 14:31

Energia electrică produsă de sistemul fotovoltaic urmează a fi vândută, iar venitul generat va fi utilizat pentru susținerea procesului de instruire la meseria electrician, care include costuri pentru: consumabile, material de învățare, dar și bonus pentru profesori/maiștri.

Prezentă la eveniment, secretarul de stat, Angela Cutasevici, a menționat că: „Un avantaj al acestui proiect este generarea de noi venituri, o activitate care ia tot mai mare amploare în cadrul sistemului de învățământ profesional tehnic și sper că în următoarea perioadă să aprobăm un cadru normativ eficient pentru instituțiile de învățământ din perspectiva economico-financiară, astfel încât acestea să genereze venituri proprii, dar și mai important – să ofere posibilitatea elevilor de a fi instruiți și pregătiți pentru încadrarea în câmpul muncii”.

Proiectul-pilot a fost implementat ca urmare a semnării Acordului de colaborare tripartit între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Școala Profesională nr. 4 din mun. Bălți și Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram