La școala profesionale nr. 4 din Bălți s-a lansat sistemul fotovoltaic instalat în cadrul instituției. Echipamentul modern va fi utilizat de către profesori în procesul de instruire a viitorilor specialiști.

Energia electrică produsă de sistemul fotovoltaic urmează a fi vândută, iar venitul generat va fi utilizat pentru susținerea procesului de instruire la meseria electrician, care include costuri pentru: consumabile, material de învățare, dar și bonus pentru profesori/maiștri.

Prezentă la eveniment, secretarul de stat, Angela Cutasevici, a menționat că: „Un avantaj al acestui proiect este generarea de noi venituri, o activitate care ia tot mai mare amploare în cadrul sistemului de învățământ profesional tehnic și sper că în următoarea perioadă să aprobăm un cadru normativ eficient pentru instituțiile de învățământ din perspectiva economico-financiară, astfel încât acestea să genereze venituri proprii, dar și mai important – să ofere posibilitatea elevilor de a fi instruiți și pregătiți pentru încadrarea în câmpul muncii”.

Proiectul-pilot a fost implementat ca urmare a semnării Acordului de colaborare tripartit între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Școala Profesională nr. 4 din mun. Bălți și Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!