Moldoveanul împușcat pe un câmp din România a fost externat din spital. Tânărul spune că se simte bine și că are de gând să se întoarcă în Republica Moldova, transmite Adevărul.

La ieşirea din spital, Vadim s-a oprit să stea de vorbă cu presa, însă a fost foarte sărac în declaraţii, motivând că nu ştie nici limba română şi nici engleză, asta în ciuda faptului că a făcut numeroase călătorii în mai multe capitale europene, alături de miri, pentru şedinţe foto de nuntă, acesta fiind fotograf de profesie.

Vadim a spus doar că este bine şi că se va întoarce în Republica Moldova, şi nu în Ucraina, unde este stabilit de ani buni şi unde se află întreaga familie.

După ce a părăsit spitalul, acesta a mers la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud însoţit de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, iar de acolo a mers tot escortat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean. Acesta va fi lăsat să părăsească România chiar astăzi. Anchetatorii nu l-au pus sub acuzare pentru nicio faptă penală, neavând niciun drept să-l reţină. Se pare că basarabeanul refuză şi acum să spună care este motivul pentru care a fost împuşcat de către cel alături de care tranzita ţara.

Menționăm că moldoveanul a fost împuşcat pe 14 aprilie într-o casă în construcţie, de la ieşirea din localitatea Cepari, situată la 10 kilometri de Bistriţa. Tot acolo, agresorul ar fi încercat şi să-l spânzure.

După ce l-a împuşcat, atacatorul s-a făcut nevăzut cu un autoturism Audi, decapotabil, cu numere străine. Acesta a fost prins în Maramureş, în urma unui filtru al poliţiei. Nici victima şi nici atacatorul nu vor să povestească poliţiei ce s-a întâmplat. Atacatorul, care a fost arestat preventiv, nu îşi recunoaşte fapta.

Anchetatorii spun că cei doi erau cunoscuţi ca şi traficanţi de ţigări de contrabandă şi cel mai probabil se aflau în tranzit în momentul violentului incident. Aceştia veneau dinspre Ungaria şi se îndreptau spre Republica Moldova. După ce l-a împuşcat pe Vadim, atacatorul s-a întors pe drumul pe care au venit împreună cei doi, cu intenţia de a părăsi ţara.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!