15 milioane de lei au fost alocați de Guvern pentru Programul activităţilor de reintegrare a ţării pentru anul 2018. Program care prevede finanțarea a 49 de proiecte care prevăd reparația și dotarea instituţiilor educaţionale şi medicale, întreţinerea clădirilor și a apeductelor, iluminarea localităților. O decizie în acest sens a fost aprobată de cabinetul de miniștri în ședința de miercuri, 25 de aprilie.

Astfel, opt școli din stânga Nistrului, cu predare în grafie latină, vor primi câte un ajutor material unic, în valoare de 100 de mii de lei.

Iar, 23 de localități vor beneficia de 5,7 milioane de lei pentru renovarea și extinderea sistemelor de iluminare stradală. Peste șase milioane de lei vor fi direcționate pentru reparația mai multor școli, grădinițe, case de cultură și apeducte. Totodată, peste două milioane de lei vor fi folosite pentru amenajarea piețelor comerciale și a spațiilor de recreere în satele din zona de securitate.

Aceste acțiuni urmează să îmbunătățească condiţiile de trai ale locuitorilor din Zona de Securitate și să consolideze încrederea între populația de pe cele două maluri ale Nistrului.

Mai jos lista instituțiilor și suma de bani pe care urmează să le primească:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!