/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Grădinița din Gangura, renovată din banii României. S-au făcut lucrări de 1,8 milione de lei

25 aprilie 2018, ora 07:15

Din aceste fonduri a fost reparată cazangeria instituției și instalat un cazan nou, a fost schimbat acoperișul, montate uși noi, au fost efectuate lucrări pe interior (finisarea pereților, tavanelor, reparația și schimbarea pardoselelor), au fost reparate sistemele de apă și canalizare interioară, sistemul electric și cel de ventilare. Totodată, au fost realizate lucrări de reparații pe exterior (fațada, soclul, copertinele parasolare).

De asemenea, instituția a fost dotată cu mobilier pentru grupe și echipament pentru terenul de joacă. Grădinița din satul Gangura a fost construită în anul 1986 şi nu a fost reparată până în 2013. În prezent, este frecventată de 130 de copii.

Amintim că pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, România a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. De aceste fonduri au beneficiat 845 de grădiniţe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram