/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Afacerea cu jocuri educative a familiei Hâncu. Au pornit în garajul părinților din Floreni, iar acum au 16 angajați

missing
25 aprilie 2018, ora 17:09

Și-au pornit afacerea cu jucării din lemn în garajul părinților în 2012, când s-au întors din România și au vrut să promoveze conceptul de educație prin joacă. Pe Victoria și Igor i-am găsitînatelierul din Floreni, pe care l-au construit chiar în curtea casei.

Inițial, noi am început cu niște utilaje simple de mână și ne-am dat seama că nu putem să producem în serie. Cu ajutorul unui grant al UE am reușit să cumpărăm un utilaj cu laser de tăiere și gravare,” a spus Igor Hâncu, co-fondator.

Avem foarte multe solicitări de la educatori, părinți. Resursele pe care le oferim sunt și materiale didactice,” a menționat Victoria Novac, co-fondatoare.

Au investit peste 75.000 de euro în afacere, bani care au venit din granturi și economii personale. Materia primă o procură atât din Moldova, cât și de peste hotare.

Ca și materiale folosim materiale naturale: lemnul, pielea naturală, lâna și vopsele ecologice pe bază de apă,” a adăugat Igor.

Iată aici am venit cu o soluție pentru copiii mai mici, pentru ca să învețe. Continentele, să învețe și culorile și să le fie simplu să apuce piesa și să o scoată din puzzle,” a spus Victoria.

Au 16 angajați, iar printre ei se numără și părinții cuplului. În curând vor lansa o colecție nouă de jucării, pe care au creat-o în colaborare cu designerul Mihai Stamati. În noua colecție se regăsesc și piese de mobilă. Cuplul a creat o căsuță inspirată dintr-un joc modern de dimensiuni mici, numit busy-board, care are scopul de a-l ține pe copil ocupat.

Am vrut cumva să completăm, să perfecționăm busy-boardul. Reușim cumva să transpunem realitatea în jocul acesta, în căsuță. Și atunci copilul, cu siguranță, nu o să mai vină să conecteze întrerupătorul, dar îl va avea pe al lui, care are aceeași funcție,” a menționat Igor.

Leagănul transformer din noua colecție a reușit, deja, să câștige mai multe medalii de aur la nivel național și internațional. Prețul acestuia variază de la 1000 la 3000 de lei, în funcție de opțiuni.

Se transformă în cort. Avem niște cârlige și noi și a fost așa făcut ca cearșaful de 2 metri să îl poată acoperi. Și el automat se poate transforma în cort,” a spus Igor.

Tot în atelierul din Floreni a luat naștere – metro-bobocul.

Este simplu. Are un cârligel. Ridicăm la înălțimea copilului. Am tras liniuța, am scris data și anul. Și ne rămâne o amintire nemaipomenită când pleacă copilul,” spune Igor.

Înainte să apară în magazine, jucăriile sunt testate de copilașii lor și ai prietenilor.

Vin, trag de ele, le testează. Vedem ce ar trebui să îmbunătățim, mai ales din punctul de vedere al securității,” a adăugat Igor Hâncu.

În magazinul deschis la Chișinău, cuplul a expus peste 300 de tipuri de jucării și jocuri educative, atât pentru copii, cât și pentru maturi. Prețurile variază de la câțiva zeci de lei până la mii de lei, în funcție de complexitatea jocului.

De obicei, părinții aleg jucării educative, sănătoase, care sunt versatile, adică pot fi adaptate pentru diferite vârste,” a mărturisit Victoria.

Jucăriile lor au ajuns în peste 10 țări ale lumii, inclusiv în America și Australia. Noua colecție din 17 articole va fi lansată oficial până la sfârșitul acestui an în magazinele din Chișinău.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram