Cu salariu lunar de peste 100 de mii de lei, guvernatorul Băncii Naționale vrea ca și angajații instituției pe care o conduce să aibă lefuri mai mari. Sergiu Cioclea a cerut acest lucru în fața Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe. Argumentul invocat este că lucrătorii din băncile private au salarii cu peste 30 la sută mai mari decât cei de la stat.

Cioclea a spus că va solicita Consiliului de Supraveghere a Băncii Naționale ca salariile subalternilor săi, în special ale celor cu funcții de conducere, să fie majorate pentru ca aceștia să nu plece la alte instituții.

Salariile conducerii băncilor moldovenești, în mare majoritate, sunt cu mult mai mari decât salariile conducerii Băncii Naționale. Un acest sens noi avem o discrepanță cel puțin de 30 de procente față de piață în mediu. Cu cât mai sus cu atât mai mare discrepanța este,” a declarat Sergiu Cioclea, guvernatorul BNM.

Guvernatorul, care ridică lunar peste 100 de mii de lei, crede că salariul deputaților este mic. Potrivit declarațiilor de avere, deputații primesc lunar cel puțin 10 mii de lei.

Chiar și mă scuzați chiar și ”indemnitizarea” deputaților Republicii Moldova este excesiv de mic. Un băiat pe șantier în Italia și face mai mult, ceea ce nu este normal,” a adăugat Cioclea.

După ce și-a înaintat pretențiile în fața deputaților, Cioclea a fugit de presă.

Subiectul ce ține de remunerarea șefilor de la BNM a fost și anterior mediatizat în presă. Mai multe portaluri au scris ieri că viceguvernatorul Băncii Naționale, Cristina Harea, a primit în anul 2017 un salariu de 1,3 milioane de lei ceea ce înseamnă 115 mii de lei pe lună. Asta în timp ce, potrivit declarației de avere, șeful Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a avut un salariu lunar de puțin peste 104 mii lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!