Moldova-Agroindbank, Mobias-Banca, Moldindconbank și Victoriabank au fost incluse de către Expert-Grup în Clasamentul performanței bancare la sfârșitul lunii martie 2018, topul fiind condus de cele patru bănci de importanță sistemică pentru sistemul bancar și financiar național.

Potrivit experților, pe fundalul unor performanțe sporite, alte două bănci – ProCreditBank și BC BCR Chișinău, înregistrează un avans față de perioada precedentă.

În aceste condiții, în primele trei luni ale anului 2018, profitul total acumulat de băncile comerciale înregistrează valoarea de 522,3 mil. MDL, o singură bancă (BC Eximbank) înregistrând pierderi de circa 8 mil. MDL.

În mod particular, Expert-Grup evidențiază:

– Băncile cu cea mai solidă bază de capital în raport cu activele: BCR Chișinău; B.C. Eximbank și B.C. „EuroCreditBank”.
– Băncile cu cel mai mare volum de active lichide: B.C. Eximbank; B.C. „Victoriabank”; și BCR Chișinău.
– Băncile cu cele mai calitative active: B.C. Eximbank; B.C. „FinComBank”; și B.C. „EuroCreditBank”.
– Băncile cu cea mai mare rentabilitate a capitalului: B.C. „Moldindconbank”; B.C. „Moldova-Agroindbank” și B.C. „Mobiasbanca”.
– Băncile cu cea mai mare cotă de piață după portofoliul de credite: B.C. „Moldova-Agroindbank”; B.C. „Moldindconbank” și B.C. „B.C. „Mobiasbanca”.

Important, Clasamentul performanței bancare nu este un indicator pentru adoptarea deciziilor de plasare a economiilor sau atragere a finanțărilor. Astfel, acesta reprezintă mai degrabă o sursă de informare asupra rezultatelor generate de fiecare bancă în parte în funcție de nivelul mediu generat de sectorul bancar la nivel agregat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!