Noi promisiuni electorale, de această dată făcute de candidatul liberal la funcția de primar general. Valeriu Munteanu vrea să construiască un bulevard în locul Caii Ferate, ce traversează orașul Chișinău. Concurentul electoral promite că distrugerea căii ferate va fluidiza traficul rutier. Totodată, Munteanu a precizat că banii pentru proiect trebuie să fie luați de la Guvern și de la întreprinderea de stat Calea Ferată.

Una dintre cele mai mari probleme, care îngreunează transportul din Chișinău, este prezența Căii Ferate în Chișinău, care traversează de la este la vest – Chișinăul”, susține Valeriu Munteanu, candidat PL la funcția de primar.

Așa că, liberalul promite că va scoate liniile de cale ferată, iar în locul lor ar urma să construiască un bulevard mare. „Calea Ferată de la strada Muncești, de la stația de trenuri Revaca și până la est, stația Vatra din celălalt capăt al orașului, sunt 22 km, iar pe toată această lungime avem doar 5 poduri modeste, unde lumea se îmbulzește”, a menționat Munteanu.

Munteanu spune că este necesar de a crea o Cale Ferată de aproximativ 35 km, care va ocoli capitala. Banii pentru aceste proiecte nu vor fi achitați de primărie, ci de autoritățile centrale. „Unicul lucru pe care trebuie să-l facă Calea Ferată este să găsească bani, este și responsabilitatea Guvernului, pentru a construi o Cale Ferată de centură”, a subliniat liberalul.

Zilnic, doar 4 trenuri cu pasageri traversează prin Chișinău. În rest, 95% din toate garniturile care brăzdează capitala sunt marfare.

Redactor: Ana Sîrbu

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!