/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Premieră vinicolă. Vinurile din Moldova - „oaspete de onoare” la o expoziție internațională din Elveția

27 aprilie 2018, ora 06:50

În cadrul ceremoniei oficiale de inaugurare a expoziției, delegatul țării noastre pe lângă Organizația Mondială a Comerțului, Corina Cojocaru, a subliniat că “vinul este unul dintre bijuteriile Republicii Moldova, adevăratul ambasador al artei și măiestriei viței și a vinului, care depășește orice frontieră, caracterizând pe deplin maturitatea, valorile și ospitalitatea unei națiuni”.

Reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Elveția au invitat participanții la expoziție să viziteze standul național al Republicii Moldova, unde sunt reprezentate produsele vinicole de înaltă calitate ale producătorilor din țara noastră – „Gitana”, „Agrici.Wine”, „Maurt”, „Pelican negru”, „Timbrus”, „Cimislia Wineries”, „Bostavan”, „Purcari”, „Vinaria din Vale”, „Doina Vin”, „EtCetera”, „Fautor”, „Asconi” și „Cricova”, realizând nu doar călătorii virtuale în subteranele cavelor prestigioase din Republica Moldova, dar și descoperind destinațiile turistice ale Republicii Moldova.

Oaspeții evenimentului și experții în vinuri au ocazia să se familiarizeze cu circuitele turistice ale Moldovei, turismul vitivinicol, gastronomic, cultural, prezentate atât prin materiale promoționale, cât și prin tururi virtuale inedite cu principalele atracții turistice ale țării noastre, prezentate de Agenția Turismului.

Programul expoziției mondiale de vinuri din Elveția permite atât profesioniștilor, cât și consumatorilor simpli să participe la degustări și prezentări profesioniste de vinuri, master-class-uri susținute de specialiștii din vitivinicultură, enologie și turism. În cadrul evenimentului, directorul Oficiului național al viței și vinului, Gheorghe Arpentin va modera evenimentul „Vinuri elegante din Moldova”, în cadrul căruia invitații vor degusta vinuri rafinate albe și roșii fabricate din două sepajuri autohtone, Feteasca Albă și Feteasca Neagră.

Evenimentul de anvergură aflat la cea de-a 23-a ediție întrunește peste 200 de producători de vinuri din întreaga lume, care au expus peste 5000 de vinuri de înaltă calitate de pe 5 continente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram