/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Ce spune procurorul general despre dosarele din furtul miliardului și dosarul Șor

missing
02 mai 2018, ora 16:17

În primul rând noi când vorbim de așa numita fraudă bancară noi avem în vedere peste 180 de dosare penale, multe din ele au deja finalitate, ele sunt în instanțele de judecată și își așteaptă verdictul final. Atunci când vorbim despre tergiversarea, care înseamnă tărăgănare intenționată, vă spun că nu se tărăgănească niciun caz ce intră în domeniul de competență a Procuraturii Generale”, a declarat Harunjen.

Procurorul general a mai precizat că și în prezent are loc descoperirea faptelor legate de frauda bancară. „Noi până astăzi pornim urmăriri penale aferent unor grupuri de făptași care au concertat activitatea frauduloasă a acestei bănci. Noi până astăzi identificăm credite neperformante, care acum sunt depistate de colaboratorii celor trei bănci comerciale. Recent au fost intenate încă 17 cauze penale în privința grupului Gacikevici, care a fraudat una din bănci cu peste un miliard de lei”, a adăugat Harunjen.

În același timp, procurorul general a menționat că atunci când frauda intră pe jurisdicția altor state, cât sunt jurisdicții din zone off-shore, procurorii sunt „într-o imposibilitate de a face față imediat acțiunilor”. Totodată, Harunjen a afirmat că frauda bancară are multe tangență cu spălătoria rusească.

De asemenea, Harunjen s-a referit și la dosarul Șor. „Noi am obținut o condamnare și vom opta pentru această cauză până la fine, până la ultima instanță. Ceea ce a depins de noi, noi am făcut și facem de fiecare dată”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram