/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Proteste violente de 1 mai la Paris. Vitrine sparte, maşini incendiate și patru răniți

missing
02 mai 2018, ora 16:42

Victima violențelor a fost și un restaurant fast-food dintr-un lanț american, pe care protestatarii violenți îl consideră simbolul capitalismului. Forțele de ordine au folosit împotriva protestatarilor gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. În urma ciocnirilor, patru oameni au fost răniți, inclusiv un polițist.

„Riscul a început când a avut loc primul blocaj în regiunea Parisului, luni, când zeci de licee au fost închise. Este exact ce avem nevoie, ca organizațiile și asociațiile politice, cât și asociative, să-și asume responsabilitatea”.

Protestatarii violenți au scandat slogane anti-fasciste, au fluturat steaguri sovietice și bannere anti-guvernamentale și au aruncat cu fumigene. Unii au început să ridice baricade. Peste 1500 de polițiști și militari au fost trimiși pe străzi în Paris. Ministrul de Interne a condamnat violențele și a cerut ca cei vinovați să fie arestați. Demonstrația de protest a sindicaliștilor a fost organizată pentru a manifesta față de reformele economice ale președintelui Emmanuel Macron.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram