În primele trei luni ale anului, din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Moldova au fost transferate 297.45 milioane dolari SUA. Dintre care 83.8 la sută din transferuri au fost efectuate prin transferuri de bani fără deschiderea conturilor bancare, iar restul – prin virament în conturi.

După provenienței geografice, transferurilor din CSI le-a revenit ponderea de 29.3 la sută, cele din Uin UE au înregistrat o pondere de 37.8 la sută, transferurile din alte state au constituit 32.9 la sută.

Transferurile din Rusia dețin o pondere majoră de 96.4 la sută din totalul transferurilor din CSI. Transferurile din alte state CSI au următoarele ponderi: Ucraina – 1.5 la sută, Kazahstan – 0.9 la sută, Belarus – 0.3 la sută, Azerbaidjan – 0.3 la sută, Uzbekistan – 0.3 la sută și restul statelor CSI – 0.3 la sută.

În cadrul transferurilor din UE, transferurile din Italia au cea mai mare pondere, de 33.7 la sută, urmate de transferurile din Germania, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Franța și Spania.

Structura pe zone geografice a transferurilor nete de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice în trimestrul I 2018

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!