Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

politic

/VIDEO/ Dodon a făcut campanie electorală pentru Ceban. Partidele au admis cheltuieli neraportate de 670 000 de lei

03 mai 2018, ora 18:15
Distribuie:

Observatorii au constatat că 8 concurenți electorali au evitat sa arate integral cheltuielile din primele două săptămâni de campanie electorală. Suma totală a cheltuielilor neraportate a fost estimată la peste 670 de mii de lei.

Partidul Socialiștilor – 443 mii lei;Partidul „Șor”- 186 mii lei, Partidul Democrat – circa 12 mii lei, Partidul Liberal – 13 mii lei, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr – circa 7 mii lei, „Partidul Nostru” – 4 mii de lei, Partidul Acțiune și Solidaritate – 1138 de lei. 24,13,” a menționat Pavel Postică, director de program Promo-LEX.

Observatorii au documentat și un caz de utilizare a resurselor administrative în scop electoral. Este vorba de implicarea lui Igor Dodon într-o astfel de acțiune, considerată de experți ca fiind inadmisibilă.

Cu regret, trebuie să constatăm că și contrar prevederilor legislației se pare că și președintele Republicii Moldova se implică în campania de promovare a candidatului Ivan Ceban,” a adăugat Postică.

Conform legislației în vigoare, o firmă poate transfera în fondul electoral al partidelor, pentru o campanie electorală, cel mult 100 de salarii medii lunare pe economie, adică maximum 615 mii de lei. Alegerile locale vor avea loc pe 20 mai în 7 localități din țară, inclusiv la Chișinău și Bălți.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram