/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Mai mulți bani pentru partidele politice care vor promova femeile și tinerii

04 mai 2018, ora 07:05

Potrivit proiectului 40% din volumul total al alocațiilor se va distribui partidelor politice proporțional cu performanțele obținute în alegerile parlamentare. Alte 40 la sută pentru performanțele obținute în alegerile locale generale. De 10% vor beneficia proporţional partidelor politice care vor respecta cota de cel puţin 40% candidaţi femei înaintaţi în toate circumscripţiile uninominale în alegerile parlamentare, iar de 5% – partidele cu numărul de femei alese în funcţia de deputat în Parlament pe circumscripţii uninominale. De 5% vor beneficia partidele politice proporțional cu tinerii aleși efectiv în cadrul alegerilor parlamentare și locale generale.

Potrivit autorilor, aceste norme au fost introduse în vederea continuării procesului de perfecţionare a legislaţiei cu scopul de a crea condiţii favorabile femeilor și tinerilor de accedere în funcţii publice, inclusiv elective şi de ai încuraja să se implice mai activ în politică.

Regulamentul privind finanţarea partidelor politice, inclusiv metodologia de calcul va fi aprobată de către Comisia Electorală Centrală. Noile prevederi vor fi puse în aplicare de la 1 ianuarie 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram