/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Veaceslav Negruța - împotriva falsurilor mediatice. Ex-ministru al Finanțelor a atacat în judecată posturile TV afiliate lui Plahontiuc

07 mai 2018, ora 15:24

Veaceslav Negruța susține că totul a început de la o informație apărută pe unul dintre portaluri, care a fost preluată concertat de alte instituții fără a fi verificată.

Am văzut de fapt o coordonare atunci când, pornind de la o știre aparent nevinovată, până în seară, timp de câteva ore a fost umflată la nivel de, deja și sentința era dată în acele titluri și-n știri,” susține ex-ministrul al Finanțelor.

Au prezentat sursa doar dintr-o singură parte, fără a acorda dreptul la replică și chiar cu formularea titlurilor într-o formulare foarte tendențioasă cum ar fi direct atacat numele acestuia și reputația,” a menționat Veronica Mihailov, avocat.

Mai mult, Negruța spune că a demonstrat faptul că licitațiile, de trucarea cărora a fost acuzat, au fost legale.

Legalitatea lor a fost confirmată prin lege și prin decizia CSJ care a fost datată în 2012 care spune foarte clar că acțiunile Ministerului Finanțelor, ministerului Tehnologiilor Informaționale a Agenției de Achiziții Publice au fost întocmai „buchii” legii. Se referă și la perioada 2013 când nici nu eram în Ministerul Finanțelor și nu puteam nicidecum să influențez procesul de negociere și semnare a contractului de atunci”, a subliniat Veaceslav Negruța.

Pe de altă parte, avocatul posturilor TV deținute Plahontiuc, dar și reprezentantul Agenției Servicii Publice, șeful căreia a oferit comentarii în știrile respective, se apără.

„General Media Grup nu a răspândit informații. Dar de ce spuneți că nu ați răspândit? Nu a fost prezentată nicio dovadă, nicio dovadă nu a fost prezentată”, a adăugat Veaceslav Muntean, avocat.

Nu au fost pronunțate nume că cineva…omul are dreptul să-și expună poziția. Vrem să fie respinsă deoarece orice om are dreptul să-și expună o poziție,” a specificat Alexei Ușurelu, reprezentatul Agenției Servicii Publice.

Inițial, în cadrul procesului de judecată figurau mai multe instituții media care au publicat știrea privind pretinsele încălcări admise de Negruța. Două din ele însă au publicat dezmințiri și scuze fiind eliminate din proces. Nu este pentru prima dată când Veaceslav Negruța își apără onoarea și demnitatea în instanță. Anterior el a câștigat, în prima instanță, un proces împotriva unui blogger afiliat guvernării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram