Comisia politică externă și integrare europeană a examinat și avizat, în sedința de astăzi, candidatura Cristinei Balan, propusă pentru funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Potrivit art.10 al Legii cu privire la serviciul diplomatic, Ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Reamintim că, vicepreședinta PDM a fost propusă în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite. Anunțul a fost făcut de Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului săptămânal al partidului. „Aceasta a primit deja acceptul Departamentului de Stat al SUA. Acem încredere că va contribui la dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre”, a menționat Plahotniuc.

Candidatura Cristinei Balan urmează a fi aprobată de Guvernul Republicii Moldova și, ulterior numită prin Decret de Președintele țării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!