Fosta șefă de la ODIMM și actuala secretară de stat la Ministerul Economiei a depus o declarație de avere contradictorie

08 mai 2018, ora 16:00

Astfel, la 24 noiembrie 2017, funcționara a depus o declarație cu ocazia încheierii serviciului la ODIMM, organizație în care a activat timp de 10 ani. Iulia Costin a scris că a obținut din salarii și premii la ODIMM suma de 561.626 de lei.

Iulia Costin despre salariul anual de peste 700 de mii de lei: „Am comis greșeli în declarație”.

În aceeași zi ea a mai depus o declarație de venituri și interese personale, de această dată cu ocazia începerii mandatului de secretar de stat la MEI. Aici a indicat alte cifre. Din salarii și premii la ODIMM ar fi obținut 765.670 de lei, ceea ce, împărțit la 11 luni, arată un salariu lunar de 69 de mii de lei. Nici în prima declarație, nici în a doua, ea nu a indicat pentru ce perioadă concretă își declară veniturile.

La trei săptămâni după ce i-a fost expediată solicitare de informații, Iulia Costin a declarat la telefon pentru sursa citată că a greșit cifrele și ar fi cerut ANI permisiunea să le corecteze, dar ar fi fost informată că nu mai poate schimba nimic. În scris aceasta a declarat: „Cu referire la declarațiile pe avere și interese personale, vreau să vă comunic că au fost comise greșeli la capitolul „venituri din salariu”, fapt care a fost corectat la depunerea declarației unice pentru anul 2017, care este publică la ANI”. Ea nu a precizat de unde au apărut totuși, cifrele atât de mari – salariu anual de aproape un milion de lei – pe care le-a indicat.

Deși la telefon na promis că va indica în răspunsul scris salariul lunar pe care l-a ridicat din funcția de șefă la ODIMM, Iulia Costin nu a făcut acest lucru. Din a treia declarație, anuală, depusă la ANI, deducem că ea a ridicat lunar de la ODIMM 26.582 de lei.

Citește continuarea pe MoldovaCurata.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram