/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Armenia: Liderul opoziției, Nikol Pashinyan, ales în funcția de premier după trei săptămâni de proteste

08 mai 2018, ora 17:41

Pashinian a fost singurul candidat la fotoliul de prim-ministru. Partidul republican care deține puterea i-a oferit sprijin parlamentar. Asta, după ce săptămâna trecută l-a boicotat.

Totuși, majoritatea parlamentară este deținută în continuare de republicani. Pashinian a anunțat ca va menține cooperarea cu Rusia și va lupta împotriva corupției și a falsificării alegerilor: „Tot ce vreau să spun este că sunt aici să servesc oamenilor și Armeniei. Vă mulțumesc!”

Nikol Pashinian a devenit prim-ministru după trei săptămâni de proteste anti-guvernamentale care l-au forțat pe fostul președinte, Serj Sargsyan, care preluase funcția de prim-ministru, să demisioneze. Este pentru prima dată când o astfel de rocadă are loc în spațiul ex-sovietic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram