/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Valeriu Munteanu a depus o cerere la CCA. Liberalul cere sancționarea mai multor posturi TV

missing
09 mai 2018, ora 11:53

Potrivit liberalului, conform Raportului nr. 1 „Monitorizarea mass-mediei în campania electorală pentru alegerile locale noi din 20 mai 2018”, elaborat de Centrul pentru Jurnalism Independent, în perioada 20-27 aprilie 2018 radio-difuzorii naționali Prime TV, Canal 2 și Publika TV, care au anunțat că nu vor reflecta campania electorală, au difuzat mai multe materiale cu caracter electoral direct și indirect, prin care au favorizat-o pe candidata „independentă” Silvia Radu,” se arată într-un mesaj remis presei.

Aceștia menționează că, în perioada 20-27 aprilie, Publika TV, Canal 2 și Prime TV au încălcat în mod repetat Declarația de neparticipare la mediatizarea campaniei electorale pentru alegerile locale noi, au favorizat-o pe candidata independentă” Silvia Radu, care apare în câte 6, 14 și 21 de subiecte relevante în lumină pozitivă.

„Conform Raportului nominalizat, toate materialele în care apare candidata „independentă” Silvia Radu au fost prezentate de Canal 2 și Prime TV dintr-o singură perspectivă, chiar dacă, tot de fiecare dată, în știri au fost prezenți și cetățenii, funcționarii etc., toți actorii au susținut/confirmat/completat aceeași opinie”, conchid liberalii.

Vedeți mai jos varianta integrală a cererii:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram