/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Apostolova ar putea fi exclusă din cursa electorală. Consiliul Electoral Chișinău a sesizat instanța de judecată

missing
10 mai 2018, ora 19:15

Președintele PUN, Anatol Șalaru, a publicat pe o rețea de socializare o schemă prin care, spune el, bani din Federația Rusă ajung în conturile formațiunii conduse de IlanȘor, iar mai apoi sunt folosiți pentru finanțarea campaniei electorale. PUN a sesizat Consiliul electoral de Circumscripție Chișinău, iar secretarul acestuia a declarat că, în cazul în care instanța de judecată va da dreptate pentru PUN, va cere ca Apostolova să fie exclusă din cursa pentru șefia capitalei.

Am văzut că ipotetic sunt careva neclarități și respectiv am sesizat instanța de judecată. Prima abatere ori pretinsa abatere ar fi utilizarea mijloacelor financiare, străine din afara țării. A doua sesizare a fost pusă pe marginea implicării unor cetățeni străini în campanie electorală,” a spus Vitalie Miron, secretar CEC.

În replică, atât Ilan Șor, cât și Reghina Apostolova au respins acuzațiile și au menționat că sunt victimele unor acțiuni regizate.

Partidul care a depus aceste sesizări, candidatul său, în general, este un oficial din alt stat. Este normal? Noi deținem informații că ei sunt finanțați din România. Cineva îi verifică? Nu. De ce? Pentru că a fost pusă sarcina ca noi să fim verificați și să ne compromită,” a declarat Ilan Șor, președintele Partidului Șor.

Nu concurenții din listele candidaților la funcția de primar trebuie să decidă cine să rămână și cine trebuie exclus,” a afirmat Reghina Apostolova, candidat ȘOR.

Prin urmare, Șor a spus că va depune o sesizare împotriva candidatului PUN. Potrivit ultimului raport financiar prezentat de partidul Șor, campania electorală a Reghinei Apostolova este finanțată, printre altele, și de compania Air Classica SRL. Aceasta a transferat în fondul electoral al candidatului suma de 200 de mii de lei. Întreprinderea cu capital străin este fondată de compania din Marea Britanie WESTERN ALLIANCE LLP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram