/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Dodon vs. Băsescu: Curtea de Apel a respins contestația fostului președinte al României

missing
10 mai 2018, ora 19:12

Respinge ca neîntemeiată cererea de apel a avocatului Andrei Bivol în interesele lui Traian Băsescu și menține hotărârea judecătoriei Chișinău.

În timp ce avocatul lui Igor Dodon sune că s-a așteptat la această hotărâre, apărătorul fostului președinte român spune că este gata să meargă la CSJ.

A fost demonstrat faptul că domnul Băsescu conștient nu a comunicat autorităților Republicii Moldova faptul aflării sale sub urmărire penală la momentul depunerii și examinării cererii privind acordarea cetățeniei,” a declarat Maxim Lebedev, avocatul lui Igor Dodon.

Mai este Curtea Supremă de Justiție și, în ultimă instanță, mai este și Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru că au fost, sunt încălcări grave ale dreptului de a alege și de a fi ales și considerăm noi și a dreptului la un proces echitabil,” a menționat Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a primit cetățenia Republicii Moldova în 2016 printr-un decret emis de Nicolae Timofti. La scurt timp după ce a preluat funcția de șef al statului, Igor Dodon i-a retras cetățenia lui Băsescu. Părțile vor primi hotărârea motivată într-o lună. Ulterior, avocatul lui Băsescu va avea la dispoziție două luni pentru a o contesta la Curtea Supremă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram