/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Donație generoasă de la fundația lui Vlad Plahotniuc Edelweiss pentru o membră a Curții de Conturi

11 mai 2018, ora 07:23

Tamara Andruşca a obținut în 2017 venituri de peste jumătate de milion de lei, 18.500 de euro, 5.100 de dolari și 3.300 de RON din salariu, pensii, îndemnizații, locațiunea imobilelor și donații. În declarația sa de avere vicepreședinta Curții de Conturi a trecut salariul de 192.000 de lei.

Demnitara indică în declarația de avere că a beneficiat și de donații generoase pentru acoperirea cheltuielilor de operație – 20.000 de lei au venit de la Victoriabank, iar aproape 80.000 de lei – de la fundația lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss.

Tamara Andruşca a ocupat poziţii importante în companii apropiate omului de afaceri Vlad Plahotniuc. În 2001 ea ajunge director economic al Petrom Moldova, unde a lucrat timp de zece ani, în aceeaşi perioadă când Plahotniuc a fost director comercial al companiei, după care director general. În 2011-2013 a fost director financiar al Prime Management SRL, fondată de Vladimir Plahotniuc şi Andrian Candu, finul acestuia și actualul şef al Parlamentului.

Presa a scris că Tamara Andruşca a activat în calitate de membră a Consiliului de Administraţie al Victoriabank în perioada în care prim-vicepreşedintele instituţiei era Vladimir Plahotniuc (2005). Ulterior, în 2012, aceasta a fost şi vicepreşedintă a Consiliului de Administraţie al Victoriabank. Tamara Andrușca, care este și soacra lui Dan Mitriuc, directorul companiei Moldtelecom, ales la începutul lui 2016 în cadrul unui concurs, ce ridica mai multe semne de întrebare.

Articolul integral poate fi citit pe Anticorupție.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram