Tamara Andrușca, vicepreședinta Curții de Conturi din Republica Moldova (CCRM), apropiată de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, a beneficiat anul trecut de o donație generoasă de la fundația Edelweiss, patronată de acesta. Funcționara a mai obținut în 2017 zeci de mii de euro din locațiunea imobilelor pe care le deține, menționează Anticorupție.

Tamara Andruşca a obținut în 2017 venituri de peste jumătate de milion de lei, 18.500 de euro, 5.100 de dolari și 3.300 de RON din salariu, pensii, îndemnizații, locațiunea imobilelor și donații. În declarația sa de avere vicepreședinta Curții de Conturi a trecut salariul de 192.000 de lei.

Demnitara indică în declarația de avere că a beneficiat și de donații generoase pentru acoperirea cheltuielilor de operație – 20.000 de lei au venit de la Victoriabank, iar aproape 80.000 de lei – de la fundația lui Vlad Plahotniuc, Edelweiss.

Tamara Andruşca a ocupat poziţii importante în companii apropiate omului de afaceri Vlad Plahotniuc. În 2001 ea ajunge director economic al Petrom Moldova, unde a lucrat timp de zece ani, în aceeaşi perioadă când Plahotniuc a fost director comercial al companiei, după care director general. În 2011-2013 a fost director financiar al Prime Management SRL, fondată de Vladimir Plahotniuc şi Andrian Candu, finul acestuia și actualul şef al Parlamentului.

Presa a scris că Tamara Andruşca a activat în calitate de membră a Consiliului de Administraţie al Victoriabank în perioada în care prim-vicepreşedintele instituţiei era Vladimir Plahotniuc (2005). Ulterior, în 2012, aceasta a fost şi vicepreşedintă a Consiliului de Administraţie al Victoriabank. Tamara Andrușca, care este și soacra lui Dan Mitriuc, directorul companiei Moldtelecom, ales la începutul lui 2016 în cadrul unui concurs, ce ridica mai multe semne de întrebare.

Articolul integral poate fi citit pe Anticorupție.md

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!