Republica Moldova s-a calificat în marea finală a Concursului Eurovision 2018, care se va desfăşura pe 12 mai, la Lisabona, Portugalia. Țara noastră a fost reprezentată de DoReDos, care au interpretat piesa „My Lucky Day” și au făcut un adevărat show pe scena concursului.

DoReDos au cântat în cea de-a doua semifinală a concursului alături de alte 17 țări și a evoluat cu numărul șapte.

Alături de țara noastră în marea finală Eurovision 2018 s-au mai calificat Serbia, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia și Olanda. Vecinii de peste Prut, reprezentanții României nu s-au calificat în finală.

În acest an la Lisabona concurează 43 de țări, iar în prima semifinală s-au calificat Austria, Estonia, Cipru, Lituania, Israel, Cehia, Bulgaria, Albania, Finlanda și Irlanda. Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Portugalia.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!