Republica Moldova s-a calificat în marea finală a Concursului Eurovision 2018, care se va desfăşura pe 12 mai, la Lisabona, Portugalia. Țara noastră a fost reprezentată de DoReDos, care au interpretat piesa „My Lucky Day” și au făcut un adevărat show pe scena concursului.

DoReDos au cântat în cea de-a doua semifinală a concursului alături de alte 17 țări și a evoluat cu numărul șapte.

Alături de țara noastră în marea finală Eurovision 2018 s-au mai calificat Serbia, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia și Olanda. Vecinii de peste Prut, reprezentanții României nu s-au calificat în finală.

În acest an la Lisabona concurează 43 de țări, iar în prima semifinală s-au calificat Austria, Estonia, Cipru, Lituania, Israel, Cehia, Bulgaria, Albania, Finlanda și Irlanda. Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Portugalia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!