/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Războiul din instanţe între miliardarul moldovean Anatol Stati și Kazahstan va continua

12 mai 2018, ora 12:01

Potrivit Reuters, blocarea acestor active la finele anului trecut “a fost neobișnuită atât din cauza dimensiunii lor, cât și a faptului că acestea au afectat fondurile suverane considerate în mod tradițional ca fiind imune la astfel de creanțe legale”.

Anatolie Stati, fiul său, Gabriel, și companiile lor spun că au fost supuse hărțuirii de Guvernul de la Astana, cu scopul de ai forța să-și vândă ieftin investițiile lor kazah. Kazahstanul neagă afirmațiile.

Cu toate acestea, Stati și două dintre companiile sale – Ascom Group SA și Terra Raf Trans Traiding Ltd – au câștigat în decembrie 2013 un arbitraj internațional din Stockholm de aproximativ 500 de milioane de dolari împotriva guvernului kazah.

Citiți continuarea pe Mold-Stret.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram