/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Presa franceză: Atacatorul din centrul Parisului era originar din Cecenia

13 mai 2018, ora 10:17

Potrivit postului de radio, tânărul s-a născut în Cecenia în 1997. “El nu avea antecedente judiciare”, a precizat sursa. De asemenea, poliția franceză a reținut două persoane care ar fi presupuși complici ai atacatorului. Identitatea acestora nu a fost dezvăluită. Mai târziu a devenit cunoscut faptul că cei doi reținuți erau părinții atacatorului. Cei doi au fost plasaţi duminică dimineaţa în custodia poliţiei.

Atacatorul nu avea asupra sa documente, însă identitatea sa a fost stabilită cu ajutorul amprentelor digitale.

Reamintim că, un trecător în vârstă de 29 de ani a fost ucis şi alte patru persoane au fost rănite de acest tânăr care a strigat “Allah Akbar” (Allah e mare), potrivit martorilor, înainte de a fi doborât de poliţie.

Un poliţist a făcut uz de un pistol cu impulsuri electrice pentru a-l imobiliza pe atacator, care a ameninţat forţele de ordine. Apoi un al doilea poliţist a tras de două ori asupra atacatorului, cauzându-i răni incompatibile cu viaţa, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Un bărbat de 34 de ani a fost transportat “în regim de urgenţă absolută” la spitalul parizian Georges-Pompidou şi o femeie de 54 de ani a fost de asemenea grav rănită. O altă femeie, de 26 de ani, şi în bărbat de 31 de ani au fost răniţi mai uşor.

Agresiunea avut loc în arondismentul II, în apropierea Operei, în centrul capitalei Franţei, într-un cartier cu numeroase baruri, restaurante şi teatre, foarte frecventat sâmbătă seară.

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), care a lovit de mai multe ori Franţa din 2015 până în prezent, a revendicat la scurt timp atacul. “Autorul acestui atac cu cuţit de la Paris este un soldat al Statului Islamic”, potrivit Amaq, agenţia de presă a SI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram