/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Un bărbat a atacat mai mulți trecători cu un cuțit la Paris. ISIS a revendicat atacul

missing
13 mai 2018, ora 09:13

“Autorul acestui atac cu cuţitul la Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operaţiunea a fost desfăşurată ca represalii faţă de state ale coaliţiei” internaţionale antijihadiste din Irak şi Siria, a declarat o “sursă din cadrul serviciilor de securitate” pentru Amaq, agenţia de presă a SI.

O persoană şi-a pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite sâmbătă seară la Paris de un individ înarmat cu un cuţit, care a fost împuşcat de poliţie, au informat surse din cadrul poliţiei şi apropiate anchetei, scrie Agerpres.

Agresiunea a avut loc în Arondismentul II, în centrul capitalei Franţei. Prefectura poliţiei a informat că agresorul a fost “eliminat”. Motivaţiile agresorului nu sunt cunoscute deocamdată.

Atacatorul, strigând “Allah Akbar”, a ucis o persoană şi rănit alte opt, în apropierea Operei din Paris, scrie europe1.fr. Doi răniţi sunt în stare foarte gravă.

Ministrul francez de interne, Gerard Collomb, nu a întârziat să salute “sângele rece şi reacţia rapidă a forţelor de ordine care l-au neutralizat pe atacator. Gândurile mele se îndreaptă spre victimele acestui act odios”, a scris el pe Twitter.

Un important dispozitiv de poliţie a fost desfăşurat în zona atacului.

Acest atac s-a produs în timp ce Franţa trăieşte sub o ameninţare teroristă constantă. Ultimul atac sângeros, la 23 martie, la Carcassonne şi Trčbes (sud), a ridicat la 245 numărul victimelor ucise în atentate comise pe teritoriul Franţei cu începere din 2015.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram