/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/SONDAJ/ 21 % din moldoveni ar pleca pentru totdeauna din țară. Cinci motive care ar sta la baza deciziei

missing
14 mai 2018, ora 12:44

Cei din Bălți sunt mai fermi când vine vorba de plecarea din țară – 33 % din respondenți au declarat că ar pleca pentru totdeauna din Moldova, în timp ce din Chișinău ar pleca 26 %. Totuși, cea mai mare parte din locuitorii municipiului au declarat că nu vor să plece din țară. În aceleași timp, locuitorii Capitalei susțin în proporție de 36 %  ar pleca din țară pentru o perioadă de timp.

Motivele care i-ar determina pe moldoveni să plece din țară sunt diverse. 47 % ar pleca dacă situația economică se va înrăutăți, iar 18% – în cazul în care în Republica Moldova s-ar începe un război cu altă țară.  Moldova ar fi părăsită de 20 % dintre respondenți dacă în țară ar începe un război civil și de 12 % – dacă ar începe persecutări politice. Dacă Moldova ar fi afectată de calamități naturale, din țară ar pleca 9 % din respondenți.

Sondajul a fost efectuat la comanda Institutului de Politici Publice, finanțat de Fundația Soros Moldova, în perioada aprilie-mai 2018. Rezultatele în teren ale cercetărilor au fost efectuate de  Centrul de Analize şi Investigații Sociologice CIVIS. Tematica cercetărilor efectuate include intenţia de vot la alegeri pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău şi Bălţi, opţiuni politice, popularitatea principalelor personalităţi politice, nivelul de viaţă şi calitatea vieții şi alte subiecte de interes major.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram