Democrații vor lansa în curând Prima Casă 2. Noul program a fost deja elaborat și vizează funcționarii publici. Potrivit purtătorul de cuvânt al PDM, statul va achita jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului, iar funcționarul va achita cealaltă jumătate și dobânzile.

„Prin acest program PDM doreşte să facă tot posibilul ca un număr cât mai mare de tineri să găsească acea soluţie pentru a procura un apartament, şi este vorba în primul rând de a stimula pe cei care vor să lucreze în instituţiile statului”, a menționat Gamurari în cadrul briefingului săptămânal al partidului.

Scopul noului program este de a convinge tinerii să se angajeze în sistemul sistemul de stat. Gamurari a mai declarat că Prima Casă 2 va fi un program transparent.

Menționăm că anterior democrații au lansat programul Prima Casă, care a fost criticat de mai mulți experți. Transparency International Moldova au analizat prevederile acestuia și au identificat mai multe riscuri, care pun la îndoială scopul declarat al programului de a facilita procurarea unei case. Experții afirmă că programul necesită o analiză serioasă a efectelor economice şi financiare și că se pare că principalii beneficiari ai programului vor fi companiile de construcţii şi proprietarii acestora afiliaţi sau chiar din interiorul mediului politic, care nu-şi pot comercializa/valorifica investiţia sau care încearcă să extragă beneficii suplimentare, cu antrenarea statului prin formula de garantare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!