În Kemerovo, a început demolarea clădirii centrului comercial „Zimnyaya vishnya”, unde în cadrul unui incendiu în luna martie 2018 au murit 60 de persoane. Autoritățile au constatat că clădirea este într-o stare avariată și nu poate fi folosită în continuare. Pe site-ul centrului se anunță despre construcția unui scuar până la începutul lunii septembrie, transmite rbc.ru.

Centrul comercial „Zimnyaya vishnya” se afla în fosta clădire reconstruită a unei fabrici de cofetărie, construită în 1968.

În 2009 clădirea a fost reconstruită, iar centrul comercial a fost deschis în 2013. La primul și al doilea etaj al centrului comercial, care avea patru etaje, se aflau magazine și un supermarket cu produse alimentare, ultimele două aveau o zonă de divertisment unde exista un cinematograf, o alee de bowling, o zonă de joacă, o grădină zoo, un patinoar, o piscină cu saună și un centru de fitness.

În anul 2013, când centrul a fost deschis, Ministerul Situațiilor de Urgență a refuzat să îl pună în funcțiune, deoarece clădirea nu îndeplinea cerințele privind siguranța împotriva incendiilor. Despre acest lucru a declarat în timpul anchetei inspectorul șef de stat pentru supravegherea incendiilor Rinat Yenikeyev.

Potrivit lui Alexander Bastrykin, șeful comitetului de investigații, că clădirea a fost probabil ridicată cu încălcări.

Incendiul din centrul comercial „Zimnyaya vishnya” a început în după-amiaza zilei de 25 martie. Focul a fost stins în totalitate a doua zi. Victimele au fost de 60 de persoane, dintre care 41 de copii.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!