PD spune că nu susține nici un candidat la Primăria capitalei, dar cheamă alegătorii să nu voteze pentru fostul ministru PL din Guvernul Filip, Valeriu Munteanu, și nici pentru socialistul Ion Ceban. Ambii candidați vizați cred că Văd Plahontiuc pur și simplu a intrat în panică pe ultima sută de metri a campaniei.

„Nu au dreptul moral să, ca să-i susținem în această campanie două partide, este vorba despre Partidul Socialiștilor și este vorba de Partidul Liberal”, a menționat Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Asta după ce PD și PL au învestit împreună, în ianuarie 2016, la miez de noapte, contestatul Guvern Filip, iar ulterior au guvernat, în tandem, până în luna mai 2017. Acum, Munteanu explică poziția democraților prin faptul că lui Plahotniuc i s-ar fi făcut frică.

„Plahotniuc, după ce a făcut sondaje măsluite, știe foarte exact care sunt predispozițiile chișinăuienilor, știe foarte exact că există un risc mare pentru dumnealui, pentru ca eu să ajung în turul doi și să câștig în turul doi detașat alegerile”, susține Valeriu Munteanu, candidat PL.

Ultimul Barometru al Opiniei Publice, lansat ieri, îl creditează pe Munteanu cu 5 la sută. La rândul său, socialistul Ceban i-a asigurat pe democrați că vor rămâne dezamăgiți după alegerile de duminică.

„Oamenii și-au făcut deja alegerea și acest lucru se va vedea inclusiv duminică, spre dezamăgirea PD, care încă o dată va vedea cât valorează apelurile sale către alegători”, a menționat Ion Ceban.

Potrivit ultimului BOP, în primul tur, Ion Ceban va aduna cele mai multe voturi la alegerile locale – 30 la sută și ar putea concura în turul doi cu Silvia Radu, creditată în primul tur cu 23 la sută.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!